Esbo Marthaförening höll sitt vårmöte söndagen den 1 mars kl. 14. Annika Wikholm omvaldes till ordförande. Styrelsen består i övrigt av ordförandena för de sammanlagt nio kretsarna. Kretsen Syrsorna var värdinnor och bjöd på morotssoppa och pastejer med ärtpuréfyllning och till kaffet en delikat kaka som de vänligen delar med sig receptet till (nedan). Efter måltiden tog Bitte Westerlund oss med på en inspirerande resa i ord och bild till Västnyland utifrån sin bok Smaka på Västnyland.
------
Apelsinkaka med mandel och ost
100 g smör
250 g laktosfri Philadelphiaost (ljusgrön förpackning) eller motsvarande ost
3 ägg
2 dl socker
4 dl mandelmjöl
½ dl maizenastärkelse
1 tsk bakpulver
1 msk finrivet apelsinskal
1 dl pressad apelsinsaft (ca 1 apelsin)
Smält smöret i en kastrull, låt svalna lite och rör ner osten.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
Blanda mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver och rör ner i smör- och ostblandningen.
Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.
Vänd ner äggvispet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (24 cm diam.)
Grädda i 175 grader i cirka 35 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Strö eventuellt 100 g flagad mandel på kakan ca 10 min innan den är färdig.
När kakan kallnat pudras den med pudersocker.